7 Eylül 2009 Pazartesi

DİKİŞ MAKİNASI GICIRTILARI 07

Eylülün gün batımında, yavaş yavaş semadan yeryüzüne süzülürken, flaplarını açmış kanadın altında, topraklarım hüzünlü bir gülümseme ile bir kez daha kucak açmıştı o gün bana ,
Ayaklarımın altında günlük müstakil siyasi gazeteler yığılmış 3 saatlik uçuşum nihayet sonlanmıştı zaten o arada ..

Yalınkılıç göz attığım paçavra gazetelerimiz yeteri kadar aklımı bulandırmış , kültüre, övgüye ve özveriye doyduğum günler bir kez daha geride kalmıştı..

Dış işleri görevlilerimizden yurdumun durumu hakkında duyduklarım ise epey başımı ağrıtmıştı. Prestijimizin sıfırın altında olduğu maslahat güzarlarımız tarafından açıkca dile getirilmişti bir yemekde PARİS'de .Genel kurmay görevlilerinin iki bayanla seks alemi resimleri ise herkesin elinde gezmekde !

Kimi küçük oğlan çocuğu ile ehramlarda zevk alemine dalarken, diğer köşe kapmış zavallı köpekler ise birbirlerinin yatak odasını çoktan ifşaya başlamıştı bile !
Ahlak ve ekmeği karıştırmış Türk medyası bir kez daha ihanet ve gaflet hatta dalalet içinde vatanımı satmakdaydı . Domuz üretimine teşvik resmi gazetede yayınlanırken, domuz gribi bahane edilerek tüm yolcular fişlenerek yurda alınmakdaydı o gece ...

Günlerdir bir o yana bir bu yana bavullar ile savrulduğum, hem ziyaret hem ticaret gezileri gerideydi artık nasılsa; alacakaranlığın nezninde yavaşça Ata uçağının yanına yanaşmıştık yolcularla.. İleride dev gri gövdeli Bush uçağı da kibirli ve tepedeninmeci haliyle salınmkataydı apronda zannımca ..

Alanın keşmekeşinden sıyrılıp iftar vaktindeki boşlukdan yararlanarak eve ulaşmaya çalışırken, suzuluğumu gidermek için bir yudum su alıyorum yanımdaki şişeden.
Yolcu karşılamaya gelmiş güruhdan bir ses çalıveriyor kulağıma
'' Adiye bakın oruç oruç millet burda o gözümüzün içine baka baka su içiyor ''
Hoş bulduk canım Türkiyem diyerek devam etmekden başka çare bırakılmıyor zaten bana ..

Ertesi sabah güne başlamanın heyecanı sarmışken , tüm çalışanlarımızla yeni bir yıl için bir kez daha bir araya geliyoruz bu günlerde,
Ama aynı günlerde kapımdan, gençler üniversite zamlarını protesdo ederek akıp geçiveriyorlar aniden, Hemen karşı caddeye dizilmiş İ.T.Ü deki dizi çekim,nin kamyonları bile daha kalabalıkken üstelik ! Üstine üstlük, ardından 3 kamyon polis eşliği de cabası ! Polis kameraları fotografçılar bile daha kalablalık koşoşturması da işin çabası :)

Düşülen hal bu iken biraz daha düşün henüz vaktin varken !

Teriz yamağı
Barbaros Şansal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder