21 Ekim 2010 Perşembe

HZ. İSA’LI KUNDAK BEZİ URFA’DAN, KUTSAL MENDİLE BESMELE YAZAR, ARABEZİ DOKURLAR BUNLAR BULDAN’DAN..

Okuyacağınız bu olay tamamen kurgu olup gerçek şahıslar ile ilgisi yokdur , Zaten böyle olaylar gerçek olamaz , hatta böyle şahıslar da !

Bir uluslararası sempozyum için yurdumun özel bölgelerinden birine davetliymişim geçen hafta ...

Her seferim bir başka umut çiçeği açtırsa da Anadolu’da aklımda; Bu kez devedikeni batmış sanki bir yanıma laf edince rüyamda bir ahmağın düttürüsü salakça !

Yukarı Mezopotamya, mezzo ritminde bir yaşamı sürdürüyordu binlerce yıldır . Kapadokyanın atları adetadan tırısa, oradan da dört nala koşmuşdu bu narin coğrafyada, hatta kağnılar ile kurtuluş savaşıda yaşanmışdı bu bölgelerde ama bakın neler oluyor günümüzde iç güveysinden iktidara girince hallice ?

Bildirimler , sunumlar , geziler ... İl müdürleri, emniyet müdürleri ve çok değerli devletin mülki amirleri, ustalar ve üstadlar.. 3 gün üç gecenin sonunda bir arada sempozyumu kapamakdaymışlar..

Oysa , 22 yılı aşkın süredir, o bölgedeki meslek yüksek okulunun dünyaya örnek bir kurumundaki çok değerli bir müdür görevden alınmakdaymış.

Döner sermayeyi, döner bıçağı ile kesmeden , Avrupa Eğitim Fonlarına örnek konuşmacı olarak davet edilen, içinde ilk şehit öğretmen anıtımızı dim dik ayakda nöbet tutarak bekleyen , yıkılmak hatta yerine alışveriş merkezi yapılmak istenen tarihi binayı nefer gibi koruyan bir kaharaman da bahçede benimle gizlice ayak üstü bir sohebeymiş guya. Güya bu rüya ya O da devleti mahkemeye vermiş .. Dev-let , Out-let miş zaten o gece !

Gelelim sadede

Rüyam kabusa dönüşürken bu seferde ter basıyor polyesteri banılmış çarşaflarıma seherde..Ve bir müdürün sesi geliyor sanki karabasan misali...Kendisi kültürsüzlük ishali ..

‘’Bilirsiniz Hz. İsa (aleyhüselam) Bu toprakalarda çarmıha gerildi, Altındaki abası bazılarına göre donu ise kanlandı, Sonra italyanlar onu bizden çaldı, Dilsizler tarikatı bu yüzden kurulmuşdur, Kutsal mendilin yerini bilenlerin dili bu yüzden kesilmişdir .. Aklıma gelen projeyi mülki amirim red etti. Sakın telafuz bile etme dedi ancak, ben fikrimin arkasındayım. Bu kadar akademisyen önünde size anlatmalıyım...Tüm semavi dinlerin başkenti olan bu bölgeden dünya markası yaratmalıyım...

Zikir deflerinin seslerini duyarcasına uykum hafiflerken soldan sağa sağdan sola kıvranıp, ehram denen yünlü dokumaya dolandığımı sanıyorum. Ama rüyada olsa içim acıyor ancak gözlerimi açamıyorum..

‘’ Kundak bezi ihreç edelim Avrupaya , Yerel dokumlarımıza kutsal İsa resmini basalım, Böylece Batılılar bunu kapışır bebeklerinde kullanır ve bölge tüm dünyaca tanınır’’

Yuh, çüş hatta oha diyerek fırlamışım yatakdan o gece Polis evindeki odamda..O gece gördüğüm rüyayı karabasan sanmışım..Filim kopmuş o anda.. gerisi yok kahvatıya inmeliydim mutlaka..

Seni rüyamdaki mertebeye getirenin anasına bacısına rahmet okuyup 3 kulluvallahi ve bir elhamla koşuverdim banyoya, Günaydın kelimesinin ardına diziverdim dizeyi..

Bu saatden sonra secd edeceğim tek kabe ereksiyon halindeki zekadır a ahmak . Onun adı Allh-u Tuela ise kendine bir aynada bak !

Mezopotamya Yamağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder